Pití čaje bývalo prestižní událost

Dopřejte si skvělý zdravý čaj

Pokud milujete černý čaj stejně jako já, tak vás možná bude zajímat postup při výrobě černého čaje. Nejdůležitější je sběr, kdy se sbírají mladé výhonky čajovníku, což znamená vždy 2 lístky s jedním pupenem. Nabírané lístky se rozprostřou na zemi a nechají se ve stínu zavadnout. Poté se provádí takzvané rolování, při němž se naruší buněčná struktura listů a šťáva z listů se dostane na vzduch, to znamená, že začne oxidovat.

Dopřejte si skvělý zdravý čaj

Další fází, kterou výroba černý čaj prochází, je takzvaná fermentace, to je okysličování lístků při teplotě 28 ° C. Tím získají lístky načervenalou barvu a čaj změní svojí chuť. Posledním procesem je sušení za vysokých teplot v peci, čím se zastaví proces fermentace.

Neuvěřitelné účinky

Pijte denně černý čaj a zvýšený cholesterol, srdečně-cévních onemocnění, vysoký krevní tlak, infekční onemocnění, zubní kaz nebudou mít šanci. Černý čaj působí i jako prevence rakoviny, proti stárnutí a stresu.